900 smssen in enkele weken aan een vrouw die niet of nauwelijks interesse toont. Dat is veel. Heel veel. Als die vrouw dan ook nog in een afhankelijkheidspositie zit tegenover u dan is het al helemaal niet meer proper.

Ik wil hier niet aan victim blaming doen, maar we weten inderdaad niet wat er exact gebeurd is. Heeft de dame daar ooit op gereageerd? Men moet namelijk goed zot zijn om iemand te bestoken met 900 berichtjes als men nooit een antwoord krijgt. Goed, in het ergste geval is Bart dan inderdaad niet gans op de hoogte van wat aangename en respectvolle omgangsvormen zijn.

Bij mijn weten wordt hij wil niet beschuldigd van verkrachting en zelfs niet van handtastelijk gedrag.

Dus die kerel in dezelfde categorie steken als een Harvey Weinstein is niet fair.

Het zou gaan om 13 vrouwen die niet gediend waren met de aandacht van Bart. Hij zou die vrouwen bestookt hebben met romantische gedichtjes en uiteindelijk ook seksuele berichten.

Bart is blijkbaar nogal slecht in het versieren van vrouwen. Vreemd, want iemand met zijn sociale status zou nochtans normaal gezien succes moeten hebben bij de vrouwen en hij ziet er nog goed uit ook. Al is hij nu ook weer geen Mathias Schoenaerts. Hij had altijd al meer de uitstraling van een knuffelbeer dan van een sekssymbool. Niet zo het type waar het bloed sneller van gaat stromen. De lachspieren komen wel op dreef. Een uitzonderlijk talent, maar wellicht niet ideaal om de Cassanova uit te hangen.

Dat onderstreept dat vrouwen – tenzij nogal wanhopig – niet happig zijn op avonturen met getrouwde mannen en ook niet op romantische dichters. Hoe creatief ze ook mogen zijn.

Moest Bart De Pauw het signaal krijgen dat zijn gedrag niet ok was? Zeker. Dat kan hem ook doen groeien.

Een goeie therapeut ware ook goed. Alsook enkele goeie boeken over wat wel werkt bij vrouwen. Dus niet deze extreem needy en eigenlijk wat laffe tot falen gedoemde aanpak. Men moet zijn onzekerheid al heel erg willen compenseren als men een vrouw meent te moeten omringen met zoveel aandacht.

Is die mens nu de baarlijke duivel? Nee.

Ik denk dat dat iemand is met geweldige onzekerheden en een enorme hunkering naar intimiteit. Zoals eigenlijk duidelijk was door de personages die hem beroemd maakten.

Waarschijnlijk hadden excuses en veel mea culpa signalen een proces kunnen vermijden.

Het zou natuurlijk kunnen dat deze dames die aandacht in het begin wel plezant vonden, maar daarna niet meer wisten wat ze er mee aan moesten en er misschien niet vanaf raakten, omdat hun broodwinning minstens ten dele afhing van een goed contact met Bart.

Daarom vind ik ‘The morning show’ echt een schitterende serie, omdat je daar kan zien hoe alles zo heel erg fout kan lopen als het om seks gaat, waarbij de dader niet per se een losgeslagen psychopaat moet zijn, maar iemand die zijn noden probeert bot te vieren op een mooie vrouw zonder die vrouw eigenlijk echt te zien en zonder te beseffen wat voor schade men aanricht.

Als ik moet gokken, heeft Bart De Pauw meer overlast veroorzaakt dan hij op dit moment zelf beseft. Maar een Harvey Weinstein? Dat is die mens nu echt wel niet.

Een tip:

Als een vrouw zo ongeveer na acht tot tien uur van interactie niet duidelijk het signaal geeft dat ze seks wel ziet zitten, laat haar dan met rust. Het gaat er toch niet meer van komen. En als ze zich later dan toch nog zou bedenken zal ze u dan wel weten te vinden. Al dat pushen en needy gedoe werkt averechts.